Gecertificeerd op trede 4 van de MVO-prestatieladder

mvo

Bij Driessen vinden we het belangrijk om te werken aan een duurzame toekomst. Als mensgerichte organisatie zijn we ons bewust van de impact die we hebben op onze omgeving en besteden we structureel aandacht aan duurzaamheid. Onlangs hebben we een belangrijke mijlpaal bereikt: de certificering op trede 4 van de MVO-prestatieladder. En daar zijn we trots op!

De MVO-prestatieladder

De MVO-prestatieladder is gebaseerd op de internationale ISO-26000 norm. Deze norm helpt organisaties om op een praktische manier aan de slag te gaan met maatschappelijk verantwoord ondernemen. De drie pijlers van maatschappelijk verantwoord ondernemen - people, profit en planet - staan hierbij centraal. Als familie van bedrijven in het domein van mens en werk willen we uitblinken op de pijler people, maar ook op profit en planet maken we zichtbaar duurzame impact.

Toegevoegde waarde trede 4

Het behalen van trede 4 op de MVO-prestatieladder laat zien dat we verder zijn gegaan dan de basisvereisten van trede 3, die we in 2022 hebben behaald. Waar we met trede 3 aantoonden dat we bovengemiddeld scoren op onze MVO-thema’s binnen onze branche, laat trede 4 zien dat we op de voor ons relevante MVO-thema’s zoals Goed Werkgeverschap, Diversiteit & Inclusie en Opleiding & Ontwikkeling echt tot de beste 25% van de markt behoren. Daarnaast hebben we ook in de keten duurzame en maatschappelijk verantwoorde initiatieven ontwikkeld in samenwerking met leveranciers en publieke partners. Een mooi voorbeeld hiervan is het Learning Lab. Het Learning Lab is een bruisende broedplaats op onze Brainport Human Campus. Hier komen studenten, onderwijs- en overheidsinstellingen en (maatschappelijke) organisaties samen om te leren en talenten te ontwikkelen. Zo krijgen studenten de mogelijkheid om hun leergeluk te laten groeien én versnellen we sociale innovatie in de regio.

Erkenning van onze inspanningen

Onze certificering op trede 4 is een kroon op ons werk en een erkenning van onze jarenlange inzet op het gebied van MVO met onze familie van bedrijven. Enkele voorbeelden van onze initiatieven zijn onze sociale koffiebar Jan&Koek, het leer- en werktraject Sterk aan het Werk in samenwerking met de Driessen Foundation en ons vernieuwde mobiliteitsbeleid en duurzaam inkoopbeleid. Deze initiatieven illustreren onze betrokkenheid bij zowel de samenleving als het milieu. We zijn trots dat we nu ook onze impact in de gehele keten hebben kunnen aantonen. Dit onderstreept onze toewijding aan duurzame bedrijfsvoering.

De certificering is behaald door Driessen Groep met de bedrijven: Driessen, IJK, Reijn, Haert, Mensium, Jeij, Bloeij, Lüün, Sprank, SolutionsFactory, Brainport Human Campus en Driessen Foundation. 

Gerelateerde artikelen